Zwanger en Fit

Ben je zwanger of net bevallen? Allereerst van harte gefeliciteerd!

Ondanks je zwangerschap is het goed om in beweging te blijven of te komen. Zwangere vrouwen die bewegen hebben minder last van verschillende zwangerschapsklachten. Zij zijn beter voorbereid op de bevalling en herstellen sneller na de bevalling. De bevalling is een zware fysieke klus. Door te trainen op conditie, kracht en ontspanning ken je je eigen lijf beter en ben je goed voorbereid. Na de bevalling is het ook verstandig om je conditie, coördinatie, stabiliteit en spierkracht weer op te bouwen onder goede begeleiding. ‘Zitten de buikspieren alweer aan elkaar?’ ‘Mag ik mijn buikspieren alweer trainen?’ zijn de meest gestelde vragen van bevallen vrouwen en worden tijdens de lessen goed beantwoord.

Er wordt in de lessen aandacht besteed aan tiltechnieken en veranderingen in je lichaam. Aan de stabiliteit van het bekken en de lage rug, de (diepe dwarse) buikspieren en de bekkenbodemspieren. De lessen zijn geschikt voor iedereen: getraind of ongetraind, vroeg of later in je zwangerschap, eerste, tweede, derde zwangerschap of net bevallen. Vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling zou je kunnen starten, even afhankelijk van hoe je je voelt.

Om te weten te komen wat je kunt, hoe je zwangerschap verloopt of hoe je bevalling is gegaan en of er bijzonderheden zijn waar rekening mee moet worden gehouden, is het belangrijk om te starten met een persoonlijk intakegesprek. Vervolgens kun je te allen tijde instromen bij de Zwanger en Fit en kun je doorgaan tot wanneer jij wil.

Praktisch

Kosten:           Zwanger en Fit kost € 35,- per maand.

De intake kost eenmalig € 28,-

Tijdstip:          Elke woensdagavond van 19.15-20.15 uur. M.u.v. feestdagen

Facebook:      Facebookpagina (tekst: @zwangerinommen)

Naast Zwanger en Fit is het binnen Fysiotherapie de Carrousel tevens mogelijk om deel te nemen aan de cursus Voorbereid Bevallen

Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen via info@fysio-ommen.nl of door te bellen naar 0529 451853

 

Terug naar Fysifit