Fysifit

Welkom bij sport- en bewegingscentrum FysiFit Ommen!

 

FysiFit tijdens Corona-crisis

Conform de adviezen van het RIVM zijn per 15-03-2020 alle activiteiten van Fysifit en de overige groepslessen tot nader order geannuleerd.

Om de periode van het Corona-virus door te komen, is blijven bewegen en een gezonde voeding van groot belang! Daarom plaatsen wij wekelijks voor u instructie-video’s met oefeningen welke u thuis kan uitvoeren.

Week 3:

De les van week 3 is een pittige en gericht op conditie.  Lees daarom eerst onderstaande goed door alvorens u begint:

  • U mag best wel een beetje zweten
  • Wanneer u voelt dat u buiten adem raakt, neem dan even rust totdat u hartslag en ademhaling weer normaal is
  • Om dit te voorkomen kies een tempo dat u makkelijk 5 minuten vol kan houden
  • Wanneer u toch duizeling of licht in het hoofd wordt, raden wij af om de oefeningen te vervolgen

Week 2:

 

Week 1:

 

Fitness onder deskundige begeleiding

FysiFit Ommen is onderdeel van het Fysiotherapie De Carrousel en is al meer dan tien jaar een begrip op het gebied van medische fitness. Zowel mensen met een beperking alsook mensen die zonder medische indicatie onder vaste deskundige begeleiding willen sporten kunnen in de praktijk aan het Carrouselplein terecht. Na een intake wordt er, samen met de fysiotherapeut, een trainingsplan met u opgesteld. Daarnaast zijn er korte lijnen met alle specialisten van de fysiotherapiepraktijk. Zo biedt de praktijk naast fysiotherapeutische begeleiding ook andere professionele disciplines zoals diëtetiek en ergotherapie. Fysifit onderscheidt zich hiermee van andere fitnesscentra.

 

Intake en screening

Voor u aan de slag gaat wordt u eerst ‘gescreend’. Middels een persoonlijk gesprek met de fysiotherapeut worden uw wensen en doelen vastgelegd. Ook worden de eventueel aanwezige klachten genoteerd. Hierdoor ontstaat een programma waar resultaat, motivatie en plezier elkaar versterken. Na het gesprek volgen een aantal testen om kracht, conditie en lenigheid te meten om ook op dit vlak een zo goed mogelijk beeld van u te krijgen. Zoals u hierboven kunt lezen gaat u niet direct aan de slag, maar wordt er eerst zorgvuldig naar uw wensen en behoeften geluisterd.

 

Trainen

Na de intake worden de uitkomsten van deze screening omgezet in een trainingsschema. Voor de eerste trainingen zal de fysiotherapeutische begeleiding het schema met u doornemen en de oefeningen instrueren. Hierdoor worden oefeningen op een verantwoorde wijze uitgevoerd. De fysiotherapeut zal u corrigeren daar waar nodig. En mocht u na de eerste keren nog steeds moeite hebben met het instellen van de apparatuur of het uitvoeren van de oefening, dan is dit geen probleem. Er is namelijk altijd een vaste fysiotherapeut aanwezig in het trainingsuur.

 

Evalueren

Tijdens uw training vinden er regelmatig evaluaties plaats. Zijn de oefeningen goed uit te voeren? Vindt u het te zwaar? Bent u tevreden over het huidige schema? Zijn er oefeningen die moeizaam uit te voeren zijn? Met de antwoorden die wij hierop krijgen kunnen wij u optimaal blijven begeleiden en zal sporten leuk blijven!

 

Tot slot

FysiFit is er voor jong en oud, chronisch zieken en mensen met een specifieke vraag. En verder voor iedereen die onder begeleiding van een fysiotherapeut verantwoord wil bewegen. Tevens zijn er ook andere bewegingsmogelijkheden binnen FysiFit zoals ZwemFit, Zwanger en Fit, G-Fit, LongFit, B.E.R.T (Beweeg- en revalidatietuin) en F.I.E.N. (Fit en in Evenwicht met Nancy).  Vraag naar de speciale mogelijkheden!