Fysifit

Welkom bij sport- en bewegingscentrum FysiFit Ommen!

FysiFit tijdens Corona-crisis

 

Week 10:

We zijn alweer 10 weken op een aangepaste manier bezig met sporten, helaas zonder contact met jullie.

Gelukkig kunnen we sinds deze week weer groepslessen aanbieden, weliswaar buiten!

Vandaag een filmpje van onze collega’s vanuit de beweegtuin om alvast in de stemming te komen voor het buiten sporten.

 

Hopelijk tot gauw!

 

11 mei 2020:

Conform de adviezen van het RIVM hebben wij  per 15-03-2020 alle activiteiten van Fysifit en de overige groepslessen moeten annuleren tot nader order, maar er is NIEUWS: 

Vanaf 11 mei is buitensporten op 1,5 meter voor groepen tot en met 10 personen weer toegestaan!

Van deze regeling willen wij dan ook graag gebruik maken en onze FysiFit-leden de mogelijkheid aanbieden om buiten te komen sporten vanaf maandag 18 mei 2020 op onderstaande tijden.

LET OP!!

 • Deelname kan uitsluitend plaatsen vinden door opgave bij het secretariaat tot uiterlijk 2 uur voor aanvang van de training, telefoon 0529-451853;
 • Training gaat alleen door bij deelname van 9 personen;
 • Bij het annuleren van de training door ons i.v.m. onvoldoende deelname, wordt u uiterlijk 1 uur voor aanvang hierover geïnformeerd;
 • U kleedt zich thuis om, gaat thuis naar het toilet en er kan niet gedoucht worden;
 • Kom maximaal 5 minuten voor aanvang
 • Verzamelplaats: aan de achterkant van ons pand bij de Beweegtuin, denk aan de 1,5 meter;
 • U brengt uw eigen handdoek/drinken mee.

Trainingstijden:

Maandagavond                 18.30-19.30

Dinsdagochtend               09.00-10.00

Donderdagavond             18.30-19.30

Vrijdagochtend                09.00-10.00

Als laatste:

 • Neem uw verantwoordelijkheid en houdt u aan de 1,5 meter afstand tijdens het sporten;
 • Indien u verkouden bent, moet hoesten, niezen of koorts heeft, blijf thuis;
 • Zorg dat u minimaal 48u klachtenvrij bent indien u weer komt sporten;
 • In eerste instantie is deelname 1x per week toegestaan, indien groepen niet gevuld zijn is er een mogelijkheid om een tweede keer in de week deel te nemen;
 • Uw abonnement wordt vanaf het eerste moment van deelname weer geactiveerd en zal tijdelijk achteraf aan het einde van de maand worden geïncasseerd.

 

Voor leden die liever nog niet in groepen samen willen komen en zolang wij nog niet volledig open mogen zullen wij naast bovengenoemde buitenactiviteit, ook jullie blijven voorzien van oefeningen voor thuis!

Week 9:

Na een aantal weken van flinke inspanning, volgt deze week een moment voor ontspanning.

Zoek een rustig plekje op, neem de tijd hiervoor en laat je leiden door onze psychosomatisch fysiotherapeute Heleen de Jong.

 

Week 7:

Er staat weer een gebalanceerd programma voor u klaar, deze week met oefeningen voor het evenwicht.

 

Week 6:

Deze week staan niet de buikspieren centraal, maar zoeken wij het deze keer iets hogerop, dus hup schouders er onder met zijn allen!

Week 5:

In week 5 hebben onze therapeuten de buikspieren voor jullie laten branden. Let op de oefeningen kunnen vrij zwaar zijn. Bekijk daarom het filmpje eerst goed, hierin worden ook minder intensieve varianten van de oefeningen weergeven.

Week 4:

Deze week gaan de voetjes van de vloer en trainen we voornamelijk het onderste deel van ons lijf. Deze oefeningen lenen zich uitermate goed om met dit mooie weer buiten uit te voeren.

Week 3:

De les van week 3 is een pittige en gericht op conditie.  Lees daarom eerst onderstaande goed door alvorens u begint:

 • U mag best wel een beetje zweten
 • Wanneer u voelt dat u buiten adem raakt, neem dan even rust totdat u hartslag en ademhaling weer normaal is
 • Om dit te voorkomen kies een tempo dat u makkelijk 5 minuten vol kan houden
 • Wanneer u toch duizeling of licht in het hoofd wordt, raden wij af om de oefeningen te vervolgen

Week 2:

 

Week 1:

 

 

Fitness onder deskundige begeleiding

FysiFit Ommen is onderdeel van het Fysiotherapie De Carrousel en is al meer dan tien jaar een begrip op het gebied van medische fitness. Zowel mensen met een beperking alsook mensen die zonder medische indicatie onder vaste deskundige begeleiding willen sporten kunnen in de praktijk aan het Carrouselplein terecht. Na een intake wordt er, samen met de fysiotherapeut, een trainingsplan met u opgesteld. Daarnaast zijn er korte lijnen met alle specialisten van de fysiotherapiepraktijk. Zo biedt de praktijk naast fysiotherapeutische begeleiding ook andere professionele disciplines zoals diëtetiek en ergotherapie. Fysifit onderscheidt zich hiermee van andere fitnesscentra.

 

Intake en screening

Voor u aan de slag gaat wordt u eerst ‘gescreend’. Middels een persoonlijk gesprek met de fysiotherapeut worden uw wensen en doelen vastgelegd. Ook worden de eventueel aanwezige klachten genoteerd. Hierdoor ontstaat een programma waar resultaat, motivatie en plezier elkaar versterken. Na het gesprek volgen een aantal testen om kracht, conditie en lenigheid te meten om ook op dit vlak een zo goed mogelijk beeld van u te krijgen. Zoals u hierboven kunt lezen gaat u niet direct aan de slag, maar wordt er eerst zorgvuldig naar uw wensen en behoeften geluisterd.

 

Trainen

Na de intake worden de uitkomsten van deze screening omgezet in een trainingsschema. Voor de eerste trainingen zal de fysiotherapeutische begeleiding het schema met u doornemen en de oefeningen instrueren. Hierdoor worden oefeningen op een verantwoorde wijze uitgevoerd. De fysiotherapeut zal u corrigeren daar waar nodig. En mocht u na de eerste keren nog steeds moeite hebben met het instellen van de apparatuur of het uitvoeren van de oefening, dan is dit geen probleem. Er is namelijk altijd een vaste fysiotherapeut aanwezig in het trainingsuur.

 

Evalueren

Tijdens uw training vinden er regelmatig evaluaties plaats. Zijn de oefeningen goed uit te voeren? Vindt u het te zwaar? Bent u tevreden over het huidige schema? Zijn er oefeningen die moeizaam uit te voeren zijn? Met de antwoorden die wij hierop krijgen kunnen wij u optimaal blijven begeleiden en zal sporten leuk blijven!

 

Tot slot

FysiFit is er voor jong en oud, chronisch zieken en mensen met een specifieke vraag. En verder voor iedereen die onder begeleiding van een fysiotherapeut verantwoord wil bewegen. Tevens zijn er ook andere bewegingsmogelijkheden binnen FysiFit zoals ZwemFit, Zwanger en Fit, G-Fit, LongFit, B.E.R.T (Beweeg- en revalidatietuin) en F.I.E.N. (Fit en in Evenwicht met Nancy).  Vraag naar de speciale mogelijkheden!