Inspanningstest – VO2MAX

Er zijn meerdere redenen om een inspanningstest te doen. In de eerste plaats kunt u middels een inspanningstest bepalen hoe uw conditie is. Ook is het de ideale manier om meer te weten te komen over specifieke trainingszones, of wel hoe u beter en specifieker kunt gaan trainen op uw eigen niveau. Daarnaast bent u aan het trainen met een bepaald doel en wilt u weten hoeveel u verbeterd bent het afgelopen jaar? Dan is dit de manier om te kijken hoeveel progressie u hebt geboekt.

VO2max;

De inspanningstest doen we met behulp van ademgasanalyse. Ademgasanalyse geeft nauwkeurige informatie over jouw VO2max. VO2max staat voor maximale zuurstofopname. Hoe hoger de VO2max hoe beter jouw conditie is.

De VO2max test is een (sub)maximale inspanningstest op de fiets, waarbij we in kleine stapjes de inspanning opvoeren totdat de maximale inspanning is bereikt. Tijdens de test meten we middels een masker dat verbonden is aan speciale meetapparatuur de samenstelling van uw zuurstofopname en uitgeademde lucht.

Door het analyseren van de verzamelde gegevens kunnen we aan het einde van de test een nauwkeurige inschatting maken van uw conditie (VO2max) en uw maximale hartslag. Bovendien kunnen we op basis van de testresultaten de individuele trainingszones bepalen, die u tijdens het sporten direct zou kunnen gebruiken.

Dus wilt u graag weten hoe u er conditioneel voor staat? Bent u een beginnend sporter en wilt u graag goed beginnen of bent u juist de fanatieke sporter en wilt u graag meer weten over uw omslagpunt en trainingszones? Dan is deze test wellicht de uitkomst voor u.

Voor meer informatie of een afspraak: bel 0529-451853, of mail: info@fysio-ommen.nl

Terug naar sport