Bikefitting

Vraagt u zich af of u goed op de fiets zit, of merkt u tijdens het fietsen dat u steeds vaker vervelende pijntjes ervaart? Knie, rug en nekklachten zijn veel voorkomende klachten die in veel gevallen te herleiden zijn aan de afstelling van uw fiets.

De bikefitting heeft als doel om de fiets optimaal af te stemmen op u. Wij zorgen ervoor dat u perfect op de fiets komt te zitten. Een goede positie op de fiets voorkomt blessures, verhoogt het comfort en daarmee ook uw plezier in het fietsen en kan er zelfs voor zorgen dat u harder gaat fietsen. Een bikefitting is individueel en het doel van de fitting verschilt per individu, of u nu recreatief fietst of de fanatieke wedstrijdrenner bent.

Tijdens de bikefit kijken we niet alleen naar de perfecte afstelling van uw fiets maar we starten altijd met de juiste afstellingen van uw schoenplaatjes. Een verkeerde afstelling van de schoenplaatsjes kan leiden tot blessures. Door het goed afstellen van uw schoenplaatjes, boven de bal van uw voet, krijgt u een optimale krachtoverbrenging op het pedaal en verkleint u de kans op blessures. De bikefitting doen we door middel van een dynamische bikefitting, dit houdt in dat we al fietsende kleine aanpassingen maken aan uw afstelling tot dat we bij de voor u optimale afstelling zijn aangekomen.

Wat wordt er precies gedaan tijdens de Bikefitting:

  • Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur
  • Intake
  • Voetmeting
  • Afstelling schoenplaatjes
  • Dynamische meting
  • Afstelling van de fiets
  • Bespreking van de uitkomsten

Dus wilt u graag van uw blessures af en met meer plezier op de fiets zitten, of bent u op zoek naar de volgende stap en wilt u beter en harder gaan fietsen. Dan is Bikefitting wellicht de uitkomst voor u! Vraag naar de mogelijkheden aan de balie of voor meer informatie of een afspraak: bel 0529-451853, of mail: info@fysio-ommen.nl

Terug naar sport