Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters en heeft veel actuele kennis en vaardigheden in huis als het gaat om sporten en fysiotherapie. De sportfysiotherapeut weet daardoor precies welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met het lichaam doet en wat de motivatie van sporters is.

Wanneer is het tijd voor Sportfysiotherapie?

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Misschien is het al lang geleden dat u voor het laatst heeft gesport, bent u in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege uw handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet eenvoudig om te sporten. Een sportfysiotherapeut kan u dan helpen bij het kiezen van een activiteit die bij u past.

Ook wanneer u al met veel plezier sport, wekelijks fanatiek competitie speelt, twee keer per week hardloopt met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen of wanneer u last heeft van een (sport)blessure, kan het raadzaam zijn om een afspraak te maken met onze sportfysiotherapeut!

Esther van Aalderen (1988) is werkzaam als sportfysiotherapeut binnen Fysiotherapie De Carrousel, zij heeft haar opleiding gevolgd bij Saxion hogeschool Enschede.

Terug naar specialismen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met ons op, we helpen u graag!

Neem contact op