Manuele Therapie

Verlicht pijn en verbeter beweging met manuele therapie in Ommen

In de moderne wereld, waarin we vaak geconfronteerd worden met langdurig zitten en een hectische levensstijl, kunnen pijnlijke spieren en gewrichten een veelvoorkomend probleem zijn. Gelukkig biedt manuele therapie een effectieve en natuurlijke oplossing voor het verlichten van pijn en het verbeteren van de bewegingsvrijheid. Deze vorm van therapie wordt bij ons aangeboden door deskundige therapeuten. 

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals gewrichten, spieren en zenuwen. Het wordt uitgevoerd door getrainde en gekwalificeerde therapeuten die specifieke technieken en handgrepen gebruiken om pijn te verminderen, de mobiliteit te vergroten en de functie van het lichaam te herstellen.

De voordelen van manuele therapie

 

 1. Pijnverlichting: Manuele therapie is bijzonder effectief bij het verlichten van verschillende soorten pijn, waaronder rugpijn, nekpijn, schouderpijn en gewrichtspijn. Door het manipuleren van de gewrichten en spieren kunnen therapeuten pijnlijke gebieden losmaken en spanning verminderen.

 

 1. Verbeterde Mobiliteit: Beperkte mobiliteit kan mensen belemmeren in hun dagelijkse activiteiten. Manuele therapie kan de bewegingsvrijheid vergroten door gewrichten soepeler te maken en de flexibiliteit te bevorderen.

 

 1. Behandeling van spierproblemen: Spiergerelateerde klachten, zoals spierspanning en spierknopen, kunnen goed reageren op manuele therapie. De therapeut kan gericht werken aan het ontspannen en herstellen van gespannen spieren.

 

 1. Verbeterde houding en lichaamsbewustzijn: Manuele therapie kan helpen bij het verbeteren van de lichaamshouding en het vergroten van het bewustzijn van de patiënt over hun lichaamshouding. Dit kan op lange termijn bijdragen aan het voorkomen van toekomstige klachten.

 

 1. Behandeling van sportblessures: Voor sporters kan manuele therapie een belangrijke rol spelen bij het herstel van blessures en het bevorderen van een veilige terugkeer naar hun sportactiviteiten.

 

Veelvoorkomende klachten behandeld door een manueel therapeut:

Een manueel therapeut kan helpen bij een breed scala aan klachten. Enkele van de meest voorkomende klachten waarvoor u terecht kunt bij een manueel therapeut zijn:

 

 • Kaakklachten in combinatie met nekklachten.
 • Hoofd- en nekpijn, mogelijk gerelateerd aan een beperkte beweeglijkheid van de wervelkolom.
 • Duizeligheid bij beweging van de nek.
 • Cervicogene hoofdpijn.
 • Nek- en schouderklachten, soms met uitstralende pijn naar de armen.
 • Hoge rugklachten, mogelijk in combinatie met rib- en borstpijn.
 • Lage rugklachten, met of zonder uitstraling naar de benen.
 • Heupklachten met mogelijk uitstraling naar de bil.

Manuele therapie is een doeltreffende benadering om de gewrichtsfunctie te verbeteren, houdingsproblemen aan te pakken en pijn te verlichten. Met behulp van manipulatietechnieken en mobilisaties kan een manueel therapeut direct merkbare resultaten bereiken. Of u nu last heeft van nekpijn, rugklachten of kaakproblemen, een manueel therapeut kan u helpen uw klachten te verminderen en uw algehele welzijn te verbeteren. 

Manuele therapie bij Fysiotherapie de Carrousel

Ons team met getrainde therapeuten staat klaar om manuele therapie bij u toe te passen. Zij hebben uitgebreide kennis van het bewegingsapparaat en gebruiken hun expertise om patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Met aandacht voor individuele behoeften en een persoonlijke aanpak, zorgen zij voor een effectieve en veilige behandeling.

Terug naar specialismen