Fysiotherapie na het Coronavirus

Bent u herstellende van het coronavirus en heeft u fysiek ingeleverd? Ook als u thuis heeft uitgeziekt kan het zijn dat u lichamelijke ongemakken ervaart, zelfs als u niet tot de kwetsbare groep behoort. Wij merken dat mensen die ziek zijn geweest conditievermindering ervaren, soms flink zijn afgevallen en niet goed weten hoe ze weer kunnen opbouwen.

Mogelijk is het verstandig om onder begeleiding van een fysiotherapeut de conditie op te bouwen. Onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in longaandoeningen staan voor u klaar om samen te kijken naar een geschikte opbouw van conditie. We gaan kijken wat u aan conditie kwijt bent geraakt en hoe u dit zo goed, veilig én snel mogelijk weer terugkrijgt. Het kan zijn dat hiervoor fysiotherapeutische behandeling nodig is, maar wellicht bent u met adviezen al voldoende geholpen.

Bent u ook veel gewicht verloren in de periode dat u ziek was? Dan is het waarschijnlijk ook verstandig dat onze diëtiste meekijkt naar het behandelplan. Bij een periode van bedlegerigheid raakt men vaak de verkeerde kilo’s kwijt, wat kan resulteren in spierzwakte en vermoeidheid.

Heeft u vragen t.a.v. het coronavirus en hoe u hiervan moet herstellen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak met een longfysiotherapeut.

Terug naar specialismen