Voorbereid bevallen

Ben je zwanger? Allereerst van harte gefeliciteerd!

Er is via boeken, tijdschriften en internet veel informatie voorhanden rondom zwangerschap en bevalling, maar wat is nou waar en waar moet je beginnen? Helaas bestond er tot voor kort in Ommen geen cursus meer om je wegwijs te maken in deze stroom van informatie. Daarom hebben Verloskundigenpraktijk Ommen en Fysiotherapie de Carrousel de handen ineengeslagen om een gezamenlijke cursus vorm te geven. De cursus heet ‘Voorbereid Bevallen’ en wordt sinds oktober 2016 met veel plezier gegeven. Het doel van deze zwangerschapscursus is om zwangere vrouwen en aanstaande vaders klaar te stomen voor de bevalling en het ouderschap.

De cursus is een unieke samenwerking tussen de verloskundigen (Jenni Gerrits en Nicole van der Sar), de kinderfysiotherapeuten (Mariëlle Kuik en Marije Profijt) en de bekkenfysiotherapeut (Barbara Groot Karsijn). Binnen 6 lessen leer je beter begrijpen wat er in het lichaam gebeurt, hoe de bevalling er in grote lijnen uitziet, wat jij en je partner kunnen doen tijdens de bevalling en krijgen jullie tools om goed met jullie kleintje om te kunnen gaan. De lessen bestaan uit theorie als ook praktijk. Les 1 t/m 4 wordt gegeven door de bekkenfysiotherapeut, les 5 is een gastles van de verloskundige en les 6 wordt verzorgd door de kinderfysiotherapeut. Aan het eind van de cursus krijg je een klein presentje!

Cursusopbouw

Les 1   Kennismaking en lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap

Les 2   Verloop van de bevalling: fases, soorten weeën en ademhalingsoefeningen

Les 3   Het thema is ontspanning: een les vol allerlei ontspanningsoefeningen

Les 4   De partneravond

Les 5   De verloskundige vertelt over de praktische gang van zaken en haar werkwijze

Les 6   De kinderfysiotherapeute vertelt over babyhantering, normale motorische
ontwikkeling van het kind, ritme & regelmaat en speelgoed

Praktisch

Kosten:                       € 75,-

Tijdstip:                      Woensdagavond van 20.00-21.00 uur.

Datum:                       De startdatum wordt bepaald aan de hand van de dame die het eerst is uitgerekend binnen de groep en wordt ruim van te voren bekend gemaakt aan iedereen die zich heeft opgegeven

Groepsgrootte:         6-10 personen

Facebook:                  Facebookpagina (tekst: @zwangerinommen)

Wil je je naast deze theoretische voorbereiding op je bevalling tevens fysiek voorbereiden, dan is Zwanger en Fit wellicht ook iets voor jou!

Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen via info@fysio-ommen.nl of door te bellen naar 0529 451853

Terug naar nieuwsoverzicht