Zwangerschapscursus

Zwanger? Gefeliciteerd!

Bereid je voor op de bevalling en de periode erna met de zwangerschapscursus ‘Voorbereid bevallen’, met een unieke samenwerking tussen de verloskundige, bekkenfysiotherapeut en kinderfysiotherapeut.

In deze cursus krijg je informatie over de bevalling, kraamtijd en de eerste periode met je baby, inclusief ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Tijdens de zwangerschap verandert er veel. Zowel geestelijk als lichamelijk. 9 maanden lang leef je er naartoe om je kindje te baren. Er is veel informatie voorhanden rondom zwangerschap en bevalling. Sommige vrouwen weten niet waar ze moeten beginnen, wat nou waar is of zien door de bomen het bos niet meer. Vandaar deze cursus!

Binnen 6 lessen begrijp je beter wat er in je lichaam gebeurt, hoe de bevalling er in grote lijnen uitziet, wat jij en je partner kunnen doen tijdens de bevalling en krijgen jullie tools om goed met jullie kleintje om te kunnen gaan.

De lessen

De lessen worden verzorgd op woensdagavond van 20:00 tot 21:00 uur bij Fysiotherapie De Carrousel, door bekkenfysiotherapeut Barbara Groot Karsijn, verloskundige Jenni Gerrits of Nicole van der Sar en kinderfysiotherapeut Mariëlle Kuik of Marije Profijt.

De groep bestaat uit minimaal 6 tot maximaal 10 personen die allemaal rond dezelfde datum zijn uitgerekend. Bij de aanmelding word je ingedeeld in een groep, waarbij de eerste les zal plaats vinden tussen de 25e en 30e week van je zwangerschap.

Kosten

De cursus kost €75, dit is inclusief de cursusmap welke je tijdens de eerste les meekrijgt, zodat je alle belangrijke informatie thuis na kunt lezen.

Cursusopbou

Les 1: Kennismaking – Zwanger, en nu?

Les 2: Verloop Bevalling – Fases van de bevalling, soorten weeën en ademhalingsoefeningen

Les 3: Ontspanning – Theorie en praktijk, kraamtijd, bekkenbodem

Les 4: Partneravond – De bevalling met tools voor de partner

Les 5: Gastles verloskundige – Werkwijze, praktische handvaten, medische ingrepen ziekenhuisbevalling en tips over pijnbestrijding

Les 6: Gastles kinderfysiotherapeut – Ontwikkeling en hantering van een baby

Zwanger en Fit

Naast de zwangerschapscursus kun je ook meedoen aan Zwanger en Fit. Elke woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur traint een groep zwangeren en net bevallen vrouwen onder begeleiding van bekkenfysiotherapeut Barbara Groot Karsijn om een gezoend en fit lichaam te behouden of weer op de bouwen. De fitness bestaat uit conditie- en krachttraining en er is extra aandacht voor bekkenstabiliteit, tiltechnieken en de bekkenbodem.

Meer weten of aanmelden?

Bel of mail naar 0529 451853 / info@fysio-ommen.nl

Terug naar nieuwsoverzicht