Mededelingen m.b.t. Corona-Virus

18-05-2021 Gelukkig kunnen we na 5 maanden weer starten met onze Fysifit-activiteiten ! Met in acht name van de regels is er toch weer veel mogelijk ! Het reserveringsysteem moeten we nog wel even gebruiken ! Wij wensen iedereen weer veel succes en bovenal plezier met het bewegen !

14-12-2020 Wij blijven open!

Corona houdt ons helaas nog langer in zijn greep en een nieuwe lockdown is aangekondigd. Gelukkig geldt dit niet voor fysiotherapie. Wij, medisch contactberoepen, mogen open blijven en staan graag voor u klaar!  Helaas is de FysiFit wel t/m 9 februari gesloten.  Ook de BERT-groep en FIEN-groep kunnen de komende periode helaas niet komen sporten. Zodra het weer kan en mag, zien we u graag weer bij ons op de praktijk! Tot die tijd – zorg goed voor u zelf en let op elkaar.

Team Fysiotherapie De Carrousel

15-10-2020 – Met elkaar proberen we binnen onze praktijk zo verstandig mogelijk met elkaar om te gaan en de omgeving zo veilig mogelijk voor iedereen te houden. Gelukkig horen we van de mensen dat zei dit ook zo ervaren!  De maatregelen die we hebben opgesteld worden door iedereen goed gevolgd. Zowel collega’s als patiënten en sporters nemen hun
verantwoordelijkheid. Hierdoor hebben we inmiddels onze openingstijden weer kunnen verruimen!

We worden regelmatig gebeld door mensen die helaas hun afspraak moeten afzeggen vanwege bijvoorbeeld een verkoudheid. Dat is vervelend, maar wel verstandig. We proberen in overleg zo snel mogelijk een nieuwe afspraak in te plannen.

Inmiddels hebben we ook de eerste ex-Covid patiënten met succes begeleid.

De richtlijnen binnen onze praktijk nog even kort op een rij;

Hebt u een afspraak voor behandeling door één van onze fysiotherapeuten?

*    Ga voor de behandeling eerst thuis naar het toilet
*    Zorg dat u maximaal 5 minuten voor uw afspraak aanwezig bent
*    Kom (indien mogelijk) alleen naar binnen, een evt. familielid wacht buiten
*    Was bij binnenkomst eerst uw handen
*    Het dragen van een mondkapje is zowel in de wachtruimte als in de behandelkamer verplicht
*    Neem alléén plaats op de aangegeven zitplaatsen
*    Blijf na uw behandeling niet onnodig in de praktijk, maar ga direct naar huis
*    Denk aan de 1,5 meter bij het passeren van anderen

Hebt u een abonnement bij Fysifit?

*    Kleed u thuis om
*    Ga voor uw bezoek eerst thuis naar het toilet
*    Er wordt een maximum aantal van 15 sporters per groep toegelaten
*    Vooraf online RESERVEREN <https://www.fysio-ommen.nl/reserveren/>
*    Het dragen van een mondkapje in de wachtruimte is verplicht
*    Was bij binnenkomst eerst uw handen
*    Denk aan de 1,5 meter bij het passeren van anderen
*    Houdt minimaal 1 toestel tussen uzelf en uw medesporter

Laten we met elkaar proberen ons hieraan te houden.

Met elkaar en voor elkaar!

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie De Carrousel

 

26 mei 2020: Inmiddels zijn we bijna een maand verder nadat behandeling op de praktijk voor een ieder weer mogelijk is ! Met enkele kleine aanpassingen en leefregels kunnen we een zorgvuldige uitwerking geven aan de voorwaarden en hygiëne-eisen van de beroepsvereniging, RIVM en het ministerie van VWS. Gelukkig weten de mensen de weg naar de praktijk weer goed te vinden en ervaren zij hoe veilig het is om weer om de praktijk te komen !

Ook een groot compliment voor de patiënten zelf. Als zij niet “fit zijn” wordt er keurig afgebeld en wordt er een nieuwe afspraak voor een later moment ingepland .

Heeft u toch nog twijfels om te komen, hebt u liever een therapeut aan huis of hebt een liever een behandeling op afstand (beeld-consult/video bellen) neem gerust contact met ons op !

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie De Carrousel

 

1 mei 2020:  Gelukkig kunnen we mededelen dat onze beroepsvereniging Keurmerk Fysiotherapie in samenspraak met het RIVM en het ministerie van VWS heeft besloten om m.i.v. vandaag de fysiotherapie verder op te schalen. Dus naast het telefonisch consult en het beeld-consult/video bellen is het weer mogelijk om afspraken te maken voor behandeling op de praktijk. Uiteraard zal dit gebeuren onder strikte voorwaarden en naleving van de hygiëne-eisen ! Eindelijk kunnen we weer patiënten helpen voor wie het gebrek aan zorg steeds meer gaat knellen.

Misschien iets anders dan u gewend bent maar wij zijn er klaar voor en hopen u binnenkort te begroeten !

Zorg goed voor u zelf en let op de ander !

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie De Carrousel

 

22 april 2020:  N.a.v. de persconferentie blijven vooralsnog de maatregelen hetzelfde als op 6 april j.l. Echter wil men nu gefaseerd de zorg weer opstarten. Er wordt toegewerkt naar een normalisatie van de zorg met gepaste voorzorgsmaatregelen. Eind van deze week  hoopt de beroepsgroep fysiotherapeuten (KeurMerk Fysiotherapie)  samen met het ministerie van VWS en de NZa hier duidelijkheid over te kunnen bieden. Blijft u onze berichten volgen.

Er zijn lichtpuntjes, maar we zijn er nog niet.

Blijf goed op uzelf en uw naasten passen !

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie De Carrousel.

 

6 april 2020: Inmiddels proberen wij zoveel mogelijk “zorg op afstand “te leveren. De therapeuten en de patiënten zijn enthousiast over de mogelijkheden en inzet van het telefonisch consult en het beeld-consult/video bellen. Daarnaast zijn we erg druk met het toesturen van oefeningen, oefenschema’s en filmpjes.

De praktijk is nog steeds bereikbaar, bij voorkeur telefonisch tussen 8.00 uur en 12.30 uur en van 13.30 tot 18.00 uur.  De secretaresses bespreken graag met u (in overleg met de therapeut) wat in uw specifieke situatie de juiste aanpak is: telefonisch consult, video bellen of een noodzakelijk fysiek consult op de praktijk of bij u thuis.

We zijn dus iets terughoudender maar staan nog steeds voor u klaar !

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie de Carrousel

 

23 maart 2020:  N.a.v. de nieuwe maatregelen van het ministerie zijn wij helaas genoodzaakt om de fysiotherapeutische behandelingen die niet strikt noodzakelijk  zijn met onmiddellijke ingang te beëindigen.De fysiotherapeuten, ergotherapeut en diëtist werken wel door, blijven in contact met hun patiënt en stappen over op therapie op afstand via telefoon en/of beeldbellen.

Heeft u nog een afspraak staan met uw therapeut dan zal hij/zij op korte termijn contact met u opnemen om verdere afspraken te maken over de begeleiding van uw klachten. U hoeft dus niet zelf te bellen!

Wij blijven uiteraard wel telefonisch en per mail bereikbaar. Voor de behandeling schakelen we dus over op een telefonisch of videoconsult.

In noodgevallen wordt gekeken of behandeling op de praktijk of aan huis mogelijk is.

Blijven bewegen en gezonde voeding zijn en blijven van groot belang. Wij zijn daarom erg druk bezig om uw van de juiste instructies, adviezen, oefeningen en video’s  voor de thuissituatie te voorzien.

Voor vragen of overleg kunt bellen met de praktijk via 0529-451853 of mailen naar info@fysio-ommen.nl of het persoonlijk mailadres van uw therapeut welke op de website www.fysio-ommen.nl is te vinden.

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie de Carrousel

 

22 maart 2020:  Conform de adviezen van het RIVM zullen per direct alle activiteiten van Fysifit en de overige groepslessen (o.a. Zwemfit, Zwanger en Fit,  COPD, hartrevalidatie, Parkinson en Valpreventie) tot en met 6 april geannuleerd worden.

De fysiotherapeutische zorg evenals de ergotherapie en de diëtiek blijven voor alsnog doorgang vinden, dit conform de richtlijnen van het RIVM.  De fysiotherapiebranche wordt tot op heden gevraagd open te blijven om de huisartsen en specialisten te kunnen ontlasten en ondersteunen die zich bijna 100% bezighouden met het beleid rondom het Corona-virus.  Dagelijks volgen wij de adviezen van het RIVM,  het Ministerie van Volksgezondheid en onze beroepsgroep Het Keurmerk op.

We hopen dat de maatregelen voldoende effect sorteren.

Heeft u geen klachten van verkoudheid, hoesten, niezen of koorts, dan kan de afspraak op de praktijk wat ons betreft doorgaan. Indien er veranderen zijn van onze kant, dan wordt u daarvan door ons zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. Afmeldingen gelieve zoveel mogelijk per mail te melden op:  info@fysio-ommen.nl

Heeft u lichamelijke klachten of een blessure, maar lijkt het u niet verstandig om naar de praktijk te komen dan bieden wij u de mogelijkheid tot een telefonisch of online consult aan. Uiteraard geldt dit ook voor de patiënten die reeds onder behandeling zijn.

Via de website, social-media en de mail zullen wij u indien nodig van nadere informatie voorzien

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie de Carrousel

 

Terug naar nieuwsoverzicht