In the spotlights! (5)

Hartrevalidatie

 

Ook voor hartrevalidatie kunt u naar de fysiotherapeut. Binnen de praktijk is Edwin Reurink gespecialiseerd in hartrevalidatie.

Door een goede samenwerking met de specialisten van regionale ziekenhuizen, waaronder het Röpcke Zweers in Hardenberg en Isala in Zwolle, kan ik u gepaste hartrevalidatie aanbieden. Ik ben hiervoor opgeleid en bezoek de regionale scholingsavonden van het Hart Netwerk Zwolle.

Vaak komen patiënten met klachten als vermoeidheid, kortademigheid of benauwdheid bij mij, als gevolg van een probleem met de hartspier. Er kunnen diverse oorzaken zijn voor deze klachten zijn. Uw cardioloog behandelt u hiervoor. Als onderdeel van het behandeltraject wordt fysiotherapie geadviseerd. Enerzijds met als doel om weer op krachten te komen, anderzijds om de bewegingsangst, welke kan ontstaan na bijvoorbeeld een hartinfarct, te verminderen.

Tijdens de intake probeer ik met u haalbare doelen te stellen. Vaak is een traject van 6-12 weken voldoende om weer met voldoende zelfvertrouwen en energie te bewegen!

Mijn ervaring is dat veel mensen van te voren niet hadden gedacht weer aan een groot deel van de dagelijkse activiteiten kunnen deelnemen nadat ze de revalidatie hebben afgerond, gaaf toch?

Wilt u meer weten? Neem gerust eens contact op!

 

Terug naar nieuwsoverzicht