In the spotlights (8)

Dry needling: spierknopen uitschakelen, zodat u herstel van kracht of stabiliteit kunt aanpakken!

Continu zeurende klachten? Steeds stijve spieren? Aanhoudende hoofdpijn?
Mogelijk wordt uw klacht veroorzaakt door een triggerpoint. Een triggerpoint (spierknoop) ontstaat wanneer een spier niet of juist te veel wordt gebruikt. Triggerpoints zijn kleine knopen in spieren die verkeerd gebruikt worden. Deze lokale verkramping zorgt voor een zeurend gevoel op verschillende plaatsen in het lichaam. Een voorbeeld hiervan is hoofdpijn voortkomend uit de nekspieren. Dry needling kan uitkomst bieden!

Wat is dry needling? 
Bij een behandeling met dry needling brengen wij een kleine droge naald in de spier aan, waar een triggerpoint zich bevindt. Door middel van de naald proberen we een triggerpoint aan te prikken zodat er een kleine samentrekking van de spier plaatsvindt, waarna de spier zich ontspant. Vaak voelt u gelijk al verlichting en beweegt u makkelijker.  De naald zelf voelt u nauwelijks. Een verschil met acupunctuur is dat er slechts één naald gebruikt wordt om de spier te laten ontspannen, bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden gebruikt.

Een afspraak maken met de dry needling therapeut?
Binnen de praktijk zijn wij, Erik Schutte, Edwin Reurink en Erik Viscaal, opgeleid tot dry needling therapeut. Wij kunnen de techniek inzetten als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Deze komt derhalve in aanmerking voor vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering.

Bel of kom langs op de praktijk! We adviseren u graag over de mogelijkheden of maken een afspraak met één van de therapeuten die u eindelijk kunnen afhelpen van uw zeurende klachten, stijve spieren of hoofdpijn!

N.B. De techniek behandelt de gevolgen van een onderliggend probleem. Uw therapeut zal u naast het toepassen van deze techniek helpen bij het aanpakken van deze oorspronkelijke oorzaak.

 

Terug naar nieuwsoverzicht