In the spotlights (9)

Looptherapie en leefstijlbegeleiding bij Claudicatio Intermittens.

Claudicatio Intermittens, in de volksmond etalagebenen, wordt veroorzaakt door slagaderverkalking. De vernauwing die hierdoor ontstaat in de slagader zorgt ervoor dat er minder bloed naar de spieren gaat. Wanneer u etalagebenen heeft en u spant zich in, vraagt uw lichaam om meer bloed en zuurstof dan geboden kan worden. Hierdoor ontstaat pijn of kramp in één of beide benen. Zodra u de inspanning beëindigt verdwijnen de pijnklachten weer. In rust kunnen spieren nog wel van voldoende bloed en dus zuurstof worden voorzien.

Klachten als gevolg van etalagebenen kunt u effectief aanpakken door middel van gesuperviseerde looptherapie (GLT) bij onze ClaudicatioNet therapeut Katja Viscaal!

Deze begeleide looptraining zorgt ervoor dat u uw kleinere bloedvaten beter gebruikt. Hierdoor verbetert ook de doorbloeding, en dus het zuurstof transport naar de spieren. Ook de conditie, de longfunctie, de pompfunctie van het hart, de bloeddruk en het cholesterolgehalte verbeteren door de looptherapie, wat zorgt voor minder complicaties op lange termijn. GLT draagt eraan bij dat u minder snel vermoeid bent bij inspanning en het verbetert uw kwaliteit van leven.

ClaudicatioNet therapeut Katja is opgeleid en gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met etalagebenen en aangesloten bij een landelijk netwerk. Zij is op de hoogte van de meest recente informatie en ontwikkelingen rondom etalagebenen en staat in nauw contact met verwijzers waaronder uw vaatchirurg.

Kampt u met de klachten als gevolg van etalagebenen? En wilt u werken aan:

  • vermindering van pijnklachten in beide benen;
  • verbetering van uw conditie en algehele fitheid;
  • een gezondere leefstijl;
  • verbetering kwaliteit van leven;

Neem contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak met Katja! En ga samen met haar aan de slag met deze doelmatige looptherapie en leefstijlbegeleiding!

Claudicatio Intermittens Samen Gezond https://claudicationet.nl

Terug naar nieuwsoverzicht