Dieetadvies

U kunt voor voedings- en/of leefstijlvragen terecht bij de diëtist van Ceres, praktijk voor dieetadvisering, onderdeel van Fysiotherapie De Carrousel.

Wanneer u iets wilt verbeteren aan uw gezondheid, voedingspatroon, leefstijl of uw figuur kunt u een afspraak maken met Daphne Raggers, de diëtist van Ceres. Ook wanneer u op advies van uw behandelend arts een dieet dient te volgen of uw voedingspatroon aan dient te passen kunt u voor voedingsadvies bij haar terecht. De diëtist is bevoegd om samen met u een voedings- of dieetvoorschrift op te stellen. Zij houdt hierbij rekening met uw persoonlijke situatie, uw wensen en uw budget. Tevens is er ruimte voor variatie en uw persoonlijke voorkeur.

De diëtist van Ceres, praktijk voor dieetadvisering biedt ondersteuning bij:

 • Overgewicht;
 • Ondergewicht en/of ongewenst gewichtsverlies;
 • Diabetes Mellitus type 1 en 2;
 • Te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie);
 • Te hoge bloeddruk (hypertensie);
 • Sport & Voeding;
 • Maag-, darm- en leverproblemen;
 • Nierziekten;
 • COPD (bio-impedantiemeting);
 • Voedselovergevoeligheid, -allergieën en/of -intoleranties (bijvoorbeeld Coeliakie of lactose-intolerantie);
 • Voeding i.c.m. zwangerschap;
 • Voeding i.c.m. bewegen.

Ook voor preventief advies over gezonde voeding, om de kans op één van bovenstaande aandoeningen te verkleinen, kunt u bij de diëtist terecht.

Een afspraak maken met de diëtist

Het eerste consult
Het eerste consult duurt ongeveer een uur. In dit eerste gesprek verzamelt de diëtist informatie over uw klachten, persoonlijke omstandigheden en uw huidige voedings-, beweeg- en leefgewoonten. Zodoende kan de diëtist in overleg met u, een persoonlijk advies opstellen.

Vervolgconsulten
De vervolgconsulten duren 15 tot 30 minuten. In deze gesprekken evalueert de diëtist de voortgang van uw behandeling. Indien nodig stelt zij het advies bij. Ook besteed zij in de vervolgconsulten aandacht aan het vergroten van uw voedingskennis en aan het motiveren en coachen van de gedragsverandering.

Vergoeding en tarieven

De diëtist is direct toegankelijk, waardoor een verwijzing van de huisarts of medisch specialist niet strikt noodzakelijk is.

U heeft vanuit de basisverzekering recht op 180 minuten aan diëtetiek per kalenderjaar, rekening houdend met het eigen risico voor verzekerden vanaf 18 jaar.

1e consult € 75 (vergoed vanuit basisverzekering, aanspraak op eigen risico is mogelijk) 75 min
Vervolgconsult € 30 (vergoed vanuit basisverzekering, aanspraak op eigen risico is mogelijk) 30 min
Kort vervolgconsult € 15 (vergoed vanuit basisverzekering, aanspraak op eigen risico is mogelijk) 15 min

Extra uren kunnen mogelijk vergoed worden vanuit de individueel afgesloten aanvullende verzekering, raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.
Wanneer er sprake is van COPD, diabetes en/of hart- en vaatziekten kan diëtetiek vanuit de huisarts worden geïndiceerd als onderdeel van de ketenzorg. In dit geval is er sprake van 100% vergoeding vanuit de basisverzekering. Een verwijzing vanuit uw huisarts is hierbij noodzakelijk.

Daphne Raggers is de diëtist van Ceres, praktijk voor dieetadvisering, onderdeel van Fysiotherapie De Carrousel.
Zij is werkzaam op woensdag.

Wilt u vanwege gezondheisproblemen uw voedingspatroon verbeteren?

Maak een afspraak met onze diëtiste!

Afspraak maken