Diëtetiek

U kunt voor voedings- en leefstijlvragen terecht bij de diëtist van Ceres, praktijk voor dieetadvisering, onderdeel van Fysiotherapie De Carrousel.

Zowel wanneer u zelf graag iets wilt verbeteren aan uw figuur, voedingspatroon, leefstijl of gezondheid alsook wanneer u op advies van uw behandelend arts een dieet dient te volgen of uw voedingspatroon aan dient te passen. De diëtist is bevoegd om samen met u een voedings- of dieetvoorschrift op te stellen. Er wordt hierbij rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, uw wensen en uw budget. Tevens is er ruimte voor variatie en uw persoonlijke voorkeur.

Situaties waarbij de diëtist ondersteuning kan bieden zijn:

 • Overgewicht;
 • Ondergewicht en/of ongewenst gewichtsverlies;
 • Diabetes Mellitus type 1 en 2;
 • Te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie);
 • Te hoge bloeddruk (hypertensie);
 • Maag-, darm- en leverproblemen;
 • Nierziekten;
 • COPD (bio-impedantiemeting);
 • Voedselovergevoeligheid, -allergieën of -intoleranties (Coeliakie, lactose-intolerantie);
 • Zwangerschap;
 • Voeding i.c.m. bewegen.

Ook voor preventief advies over gezonde voeding, ter verkleining van de kans op één van bovenstaande aandoeningen kunt u bij de diëtiste terecht.

Een afspraak maken

Het eerste consult
Het eerste consult duurt ongeveer een uur. In dit eerste gesprek wordt een uitgebreide anamnese afgenomen, waarbij informatie  wordt verzameld over uw klachten, persoonlijke omstandigheden  en uw huidige voedings-, beweeg- en leefgewoonten. Aan de  hand van deze gegevens stelt de diëtist in overleg met u, een persoonlijk advies op.

Vervolgconsulten
De vervolgconsulten duren 15 tot 30 minuten. In deze gesprekken wordt de voortgang van uw behandeling geëvalueerd en indien nodig wordt het advies bijgesteld. Veel aandacht wordt in de vervolgconsulten ook besteed aan het vergroten van uw voedingskennis en aan het motiveren en coachen van  de gedragsverandering. Wanneer de behandeling wordt beëindigd is een afsluitend gesprek wenselijk, dit i.v.m. met een evaluatie van het geheel  en de eindrapportage die, in geval van verwijzing, naar uw huisarts gestuurd dient te worden.

Vergoeding en tarieven

De diëtist is direct toegankelijk, een verwijzing van de huisarts of medisch specialist is derhalve niet strikt noodzakelijk.

Per kalenderjaar wordt 180 minuten aan diëtetiek vanuit de basisverzekering vergoed, rekening houdend met het eigen risico voor verzekerden vanaf 18 jaar.
Extra uren kunnen mogelijk vergoed worden vanuit de individueel afgesloten aanvullende verzekering, raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Wanneer er sprake is van COPD, diabetes, hart- en vaatziekten kan diëtetiek vanuit de huisarts worden geïndiceerd als onderdeel van de ketenzorg, in dit geval is er sprake van 100% vergoeding vanuit de basisverzekering. Een verwijzing vanuit uw huisarts is hierbij noodzakelijk.

Jade Schrijver is de diëtiste van Ceres, praktijk voor dieetadvisering, onderdeel van Fysiotherapie De Carrousel. Zij is werkzaam op vrijdagen.

Wilt u vanwege gezondheisproblemen uw voedingspatroon verbeteren?

Maak een afspraak met onze diëtiste!

Afspraak maken