Reuma

Heeft u een (chronische) reumatische aandoening zoals fibromyalgie, artrose, reumatoïde artritis, of de ziekte van Bechterew? En heeft u moeite om een actieve leefstijl op te pakken en te onderhouden door uw chronische aandoening?

Juist voor u kan lichamelijke activiteit veel winst opleveren. Voldoende lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid en welzijn. Het verkleint de kans op overgewicht, uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie en bewegen heeft een positieve invloed op uw bloeddruk. Maar misschien nog wel het belangrijkste; u voelt zich energieker.

Binnen onze praktijk kunt u tal van beweegprogramma’s volgen, afgestemd op uw specifieke aandoening, wensen en mogelijkheden. Eén van de toegepaste beweegprogramma’s bij reuma is hydrotherapie, ofwel zwemmen in een therapiebad met een hoge temperatuur. De combinatie van bewegen en het warme water kunnen de gewrichtspijn verminderen. De beweegprogramma’s zijn onderdeel van de fysiotherapie.

Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden in het kader van uw specifieke aandoening en voor het maken van een afspraak.

Terug naar beweegprogramma's