Hartrevalidatie

Hartrevalidatie is bedoeld voor iedereen met een hartaandoening, waaronder hartritmestoornissen, een doorgemaakt hartinfarct, een bypassoperatie (CABG), dotteringreep (PTCA / PCI), hartklepoperatie, stentplaatsing, cardioversie of implantatie van een pacemaker.

Vooral wanneer u in het verleden al hartproblemen heeft gehad, is het van groot belang om te blijven bewegen. Binnen Fysiotherapie De Carrousel kunt u terecht voor dit beweegprogramma waarbij u kunt revalideren na een hartaandoening en/of kunt trainen om de kans op nieuwe hart- en vaatziekten te verkleinen.

Hartklachten

Een aandoening van het hart heeft vaak ingrijpende gevolgen, uw conditie is verminderd en vaak heeft u minder zelfvertrouwen dan voor de klachten. Fysiotherapie de Carrousel is hèt verlengstuk van uw cardioloog. Wij werken nauw samen met de specialisten in de regio. Hartrevalidatie binnen ons centrum betekent meer dan alleen bewegen!

Intake:

Tijdens de eerste ontmoeting vindt het intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we uw klachten, mogelijkheden en wensen. Ook vragen wij u naar andere mogelijke belemmeringen zoals stress, depressies en (bewegings)angsten. Zo krijgen wij een uitgebreid beeld van de persoon die begeleidt gaat worden. Indien nodig kunnen wij een multidisciplinair team inzetten om voor u optimale hartrevalidatie in gang te zetten. Een diëtiste kan bijvoorbeeld uw voedingspatroon beoordelen, terwijl de psychosomatisch fysiotherapeut u kan helpen om angst en depressie te behandelen!

Meten is weten!

Na het gesprek zullen er diverse metingen plaatsvinden, dit varieert van een vragenlijst tot een wandeltest. Deze metingen worden met enige regelmaat herhaald om de behandeldoelen te kunnen evalueren.

Advies:

Tot slot zullen wij de wensen met u bespreken en u adviseren welke vorm van therapie het beste bij u past. De duur van de revalidatie is afhankelijk van de uitkomsten van zowel het intakegesprek, de metingen en verwachtingen. Hartrevalidatie wordt vergoedt vanuit een aanvullende verzekering. Vraag uw therapeut naar de mogelijkheden.

Terug naar beweegprogramma's

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met ons op, we helpen u graag!

Neem contact op