Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens (ookwel: etalagebenen) is een aandoening aan de slagaderen in de benen, welke gekenmerkt wordt door pijn in de benen ten gevolge van een vernauwing of afsluiting van een slagader in de benen. Claudicatio intermittens is ook bekend onder de naam etalagebenen.

Patiënten met Claudicatio intermittens kunnen binnen Fysiotherapie De Carrousel terecht voor gesuperviseerde looptherapie voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV).

Binnen Fysiotherapie De Carrousel is Katja Viscaal aangesloten bij ClaudicatioNet. Dit houdt in dat zij regelmatig extra bijscholing volgt, waardoor de door haar aangeboden therapie voldoet aan kwaliteitseisen om transparante en hoogwaardige patiëntenzorg te garanderen.

 

Meer lezen over Claudicatio Intermittens?

 

Fysiotherapie de Carrousel in Ommen: De Beste Plek voor looptherapie bij claudicatio intermittens

 

Claudicatio intermittens, ook wel bekend als etalagebenen, is een aandoening die wordt veroorzaakt door een vernauwing of afsluiting van de slagaders in de benen. Het belangrijkste symptoom is pijn in de benen tijdens het lopen, wat wordt veroorzaakt door een gebrek aan bloedtoevoer naar de spieren. Deze pijn dwingt patiënten vaak om regelmatig te stoppen en te rusten, wat de aandoening de bijnaam “etalagebenen” heeft gegeven, omdat patiënten soms net doen alsof ze naar etalages kijken terwijl ze eigenlijk rusten.

Wat fysiotherapie De Carrousel voor u kan doen

Bij Fysiotherapie De Carrousel begrijpen we de impact van Claudicatio intermittens op het dagelijks leven van de patiënten. Daarom bieden we gesuperviseerde looptherapie aan als onderdeel van ons behandelingsaanbod voor patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV). Door middel van gesuperviseerde looptherapie werken we samen met patiënten om de loopafstand te vergroten, de pijn te verminderen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

ClaudicatioNet

Binnen ons team is Katja Viscaal aangesloten bij ClaudicatioNet, een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van Claudicatio intermittens. Als lid van dit netwerk volgt Katja regelmatig bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en behandelingsrichtlijnen. Dit stelt haar in staat om hoogwaardige zorg te bieden die voldoet aan de kwaliteitseisen van ClaudicatioNet, waardoor transparante en effectieve patiëntenzorg wordt gewaarborgd.

Behandeling van claudicatio intermittens

Gesuperviseerde looptherapie is een bewezen effectieve behandeling voor Claudicatio intermittens. Het richt zich op het verbeteren van de loopafstand en het verminderen van de pijn door middel van een gestructureerd trainingsprogramma. Bij Fysiotherapie De Carrousel werken we nauw samen met patiënten om een individueel behandelplan op te stellen dat is afgestemd op hun specifieke behoeften en mogelijkheden. Het programma omvat doorgaans een combinatie van looptraining, spierversterkende oefeningen en educatie over leefstijlveranderingen.

Begeleiding

Tijdens de gesuperviseerde looptherapie begeleidt en ondersteund Katja Viscaal u bij elke stap van het proces. Ze helpt u bij het opbouwen van de loopafstand en het ontwikkelen van de juiste looptechniek. Daarnaast voorziet ze u van educatie over risicofactoren, zoals roken en een ongezonde levensstijl, en geeft ze advies over hoe u deze kunt aanpakken om uw algehele gezondheid te verbeteren.

Ondersteuning bij andere aspecten

Naast gesuperviseerde looptherapie kan ons team u ook ondersteunen bij andere aspecten van de behandeling van Claudicatio intermittens. Dit kan onder meer het aanpassen van de levensstijl omvatten, zoals het stoppen met roken, het verbeteren van de voeding en het beheren van andere risicofactoren. Daarnaast kunnen we u doorverwijzen naar andere specialisten indien nodig, zoals een vaatchirurg of een diëtist, om een uitgebreide en holistische zorgaanpak te garanderen.

Algehele gezondheid en welzijn

Het is belangrijk om te benadrukken dat gesuperviseerde looptherapie niet alleen gericht is op het verbeteren van de fysieke conditie, maar ook op het bevorderen van de algehele gezondheid en het welzijn. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het verlagen van het risico op andere gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Bovendien kan het bijdragen aan het verminderen van stress en het verbeteren van de mentale gezondheid.

Conclusie

In conclusie, als u gediagnosticeerd bent met Claudicatio intermittens, biedt Fysiotherapie De Carrousel gespecialiseerde zorg en gesuperviseerde looptherapie aan. Ons ervaren team, met onder andere Katja Viscaal als ClaudicatioNet-lid, zal u begeleiden en ondersteunen bij het verbeteren van uw loopafstand, het verminderen van de pijn en het verbeteren van uw algehele kwaliteit van leven. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken voor een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op uw specifieke behoeften.

Wilt u meer weten over Claudicatio Intermittens bij Fysiotherapie de Carrousel in Ommen? Neem dan vandaag nog contact met ons op en maak een afspraak.

Ons vriendelijke team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. Begin vandaag nog met het maken van positieve veranderingen!

Maak nu een afspraak

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met ons op, we helpen u graag!

Neem contact op